fbpx
Facebook Pagelike Widget

Voldoende slapen juist in deze coronaperiode zeer belangrijk

GFC NIEUWS– In deze periode waarin het gevaar op een besmetting met het potentieel dodelijke coronavirus op de loer ligt, is het erg belangrijk de lichamelijke weerstand op een hoog niveau te brengen. Voldoende slapen speelt daarbij een belangrijke rol, zegt een internationaal gediplomeerde gezondheidsexpert van Constantin aan GFC Nieuws.

“Een gebrek aan goede kwaliteit diepe slaapuren zorgt al heel snel voor een verminderde weerstand. Hierdoor is het lichaam minder goed in staat om bijvoorbeeld virusbesmettingen tegen te gaan. Mensen die onvoldoende slapen worden dus eerder ziek en doen er ook langer over om beter te worden”, is de uitleg.

Tijdens een goede nachtrust, er moet dan wel sprake zijn van een gezonde en diepe slaap, krijgt het immuunsysteem een sterke boost. Volgens de  expert van Constantin worden er dan stoffen aangemaakt die ervoor zorgen dat het immuunsysteem wordt hersteld en versterkt.

“Ik adviseer al mijn clienten om die reden te zorgen voor een goede slaaphygiëne. Slaap 7.5 tot 8 uren in een volledig donkere kamer, dus zonder blauw of andersoortig licht. Ook de temperatuur moet aangenaam zijn, niet te warm of extreem koud, zo rond de 21 graden is ideaal”.

“Het is ook belangrijk om een paar uur voor het slapen gaan goed tot rust te komen door bijvoorbeeld een leuk boek te lezen en alle stress van de dag achter je te laten. Maak alle elektronica uit.  Zorg overdag bovendien voor voldoende beweging, bij voorkeur in de open lucht tijdens zonnige uren”.

De Constantin gezondheidsexpert zegt verder dat meerdere gerandomiseerde internationale onderzoekingen hebben aangetoond dat een acuut slaapgebrek in verband wordt gebracht met een sterk verminderde weerstand. Een chronisch tekort geeft daarenboven een grotere kans op overgewicht, diabetes evenals hart- en vaatziekten.

 

 

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…