Voldoende slapen juist in deze coronaperiode zeer belangrijk

GFC NIEUWS– In deze periode waarin het gevaar op een besmetting met het potentieel dodelijke coronavirus op de loer ligt, is het erg belangrijk de lichamelijke weerstand op een hoog niveau te brengen. Voldoende slapen speelt daarbij een belangrijke rol, zegt een internationaal gediplomeerde gezondheidsexpert van Constantin aan GFC Nieuws.

“Een gebrek aan goede kwaliteit diepe slaapuren zorgt al heel snel voor een verminderde weerstand. Hierdoor is het lichaam minder goed in staat om bijvoorbeeld virusbesmettingen tegen te gaan. Mensen die onvoldoende slapen worden dus eerder ziek en doen er ook langer over om beter te worden”, is de uitleg.

Tijdens een goede nachtrust, er moet dan wel sprake zijn van een gezonde en diepe slaap, krijgt het immuunsysteem een sterke boost. Volgens de  expert van Constantin worden er dan stoffen aangemaakt die ervoor zorgen dat het immuunsysteem wordt hersteld en versterkt.

“Ik adviseer al mijn clienten om die reden te zorgen voor een goede slaaphygiëne. Slaap 7.5 tot 8 uren in een volledig donkere kamer, dus zonder blauw of andersoortig licht. Ook de temperatuur moet aangenaam zijn, niet te warm of extreem koud, zo rond de 21 graden is ideaal”.

“Het is ook belangrijk om een paar uur voor het slapen gaan goed tot rust te komen door bijvoorbeeld een leuk boek te lezen en alle stress van de dag achter je te laten. Maak alle elektronica uit.  Zorg overdag bovendien voor voldoende beweging, bij voorkeur in de open lucht tijdens zonnige uren”.

De Constantin gezondheidsexpert zegt verder dat meerdere gerandomiseerde internationale onderzoekingen hebben aangetoond dat een acuut slaapgebrek in verband wordt gebracht met een sterk verminderde weerstand. Een chronisch tekort geeft daarenboven een grotere kans op overgewicht, diabetes evenals hart- en vaatziekten.

 

 

 

Overige berichten