fbpx
VOJ Brokopondo krijgt facelift

De Muloschool van Brokopondo, meer bekend als VOJ Brokopondo, krijgt een facelift van stichting Un boö hepi.

Het voorgevel van de school is voorzien van een muurschildering met motivatieboodschap voor de leerlingen. Het kunstwerk werd vorig week opgeleverd in bijzijnd van leerlingen en leerkrachten.

Volgens de stichtingvoorzitter, Lucil Amania, heeft deze stichting haar vestiging in het district, en realiseerd met dit project een kindervriendelijke omgeving voor de schoolgaande jeugd. “Het schoolgebouw zal met behulp van donoren, ook worden voorzien van een schilderbeurt en de toilettengroep wordt in de vakantie gerenoveerd”, belooft Amania.

Met de motivatieboodschap verwerkt in het kunstwerk, wordt verwacht dat leerlingen hun droom volgen en zich mede verantwoordelijk opstellen voor hun eigen ontwikkeling. De muurschildering is een kunstwerk van Kelno Vorswijk van Kelly’s Art in opdracht van de stichting.

Stichting Un boö hepi stelt zich ten doel om met hulp van donoren, de gemeenschapsontwikkeling van de bewoners van het district Brokopondo en omgeving te bevorderen. Amania zegt dat de stichting zich meer inzet voor kinderen en jongeren op sociaal-, economsich-, cultureel-, financieel- en sportgebied.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.