Voetpad Leysweg-Jaggernath Lachmonstraat opgeleverd

Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft vanaf het Natuur Technisch Instituut (NATIN) aan de Leysweg tot naar de mr. Jaggernath Lachmonstraat voetpaden aangelegd. Het ministerie was van mening dat de vele scholieren uit de omgeving veilig gebruik moesten maken van de strook langs de weg.

De behoefte voor een voetpad werd groter met de komst van het studentencomplex. De veiligheid van de studenten hoog in het vaandel hebbende, achtte het ministerie het nodig om de bermen van een voetpad te voorzien, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.

Het project startte in april 2018 en de oplevering vond plaats in december van hetzelfde jaar. Bij dit project zal ook een parkeerterrein voor het HAVO-complex aan de Leysweg worden opgeleverd.

Volgens een dienstdoende medewerkster is er ongeveer 800 meter aan voetpad aangelegd, met een breedte van 2 meter en een fundering bestaande uit een totale dikte van 45 cm.

Voor het Dalian IV-project heeft er een voorfinanciering plaatsgevonden. Dit project is gefinancierd uit het budget van het ministerie zelf en uitgevoerd door Kuldipsingh Infra, die ook de subcontractor is geweest.

De medewerkster geeft verder aan dat dit niet het enige voetpadproject is, want heel binnenkort wordt er aan de Nieuwe Charlesburgweg ook een voetpad aangelegd.

De verwachting is dat de studenten van de verschillende scholen in de omgeving nuttig gebruik zullen maken van het voetpad en niet op de openbare weg lopen met alle gevaren van dien.(GFC)

Overige berichten