Voetganger tientallen meters meegesleurd door autobestuurder

De 47-jarige voetganger Gilbert Boerleider is vrijdagavond in de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg, aangereden door een autobus en is ter plaatse overleden.

De politie van Latour trof Boerleider levenloos op het wegdek aan. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de 23-jarige autobusbestuurder Asishkoemar L. kwam aangereden vanuit de richting van Paranam gaande in de richting van het stadscentrum. Het vermoeden bestaat dat hij met hoge snelheid over de weg reed.

Volgens verklaring van Asishkoemar was hij dichtbij de kruising van bovengenoemde wegen toen hij een aantal meters voor zich het slachtoffer de weg zag oversteken. Hij probeerde de aanrijding te voorkomen, maar hij reed de voetganger aan en sleepte hem tientallen meters verder.

De schade aan het voertuig is aanzienlijk. De bestuurder werd onderworpen aan een blaastest. Hij was niet onder invloed van alcohol en is ook in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat hangende het onderzoek is ingevorderd.

Overige berichten