fbpx

Voetbalvoorzitter mag stadion niet in wegens haatzaaien

Jibril Rajoub, de voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, mag van de FIFA een jaar lang geen wedstrijden bijwonen vanwege opmerkingen die hij maakte over een wedstrijd tussen Israël en Argentinië die in Jeruzalem zou worden gespeeld.

De FIFA legde de voorman, tevens politicus, ook een boete op en beschuldigde hem van “het doen van uitspraken die haat en geweld opriepen”.

Rajoub appelleert tegen de beslissing: “Dit is een onjuiste en oneerlijke beslissing, en we zullen in beroep gaan tegen de beslissing bij het hof van beroep van de FIFA en alle wettelijke maatregelen nemen volgens de FIFA-regels,” zegt hij

BEKIJK OOK
Lichaam 94-jarige man in verre staat van ontbinding in woning aangetroffen, mogelijk misdrijf

De voetbalvoorman had zich verzet tegen het spelen in Jeruzalem omdat dit een politieke zet van Israël zou zijn. Israël claimt de stad als haar hoofdstad, hoewel die status niet wordt erkend door de internationale gemeenschap.

Rajoub had geëist dat Barcelona-ster Lionel Messi niet deelnam aan de wedstrijd tegen Israël (die uiteindelijk werd geannuleerd) en riep fans op om Messi-shirts te verbranden als hij dat wel deed.