fbpx

Voertuig drugsvervoerder beschoten (update)

De 30 pakken drugs die de politie aantrof in de woning van drugsvervoerder Vishal O. bevatten yami en geen cocaïne.

Het voertuig van O. werd eerder donderdag beschoten door twee gewapende mannen. Het gezin van O., waaronder zijn vrouw en een kindje, zaten ook in het voertuig. O. kon vluchten en deed aangifte bij de politie.

Tijdens het onderzoek stuitte de politie op 30 pakken cocaïne in zijn voertuig. De drugs hebben een brutogewicht van 33.180 gram.

Narcotica-rechercheurs gingen vervolgens met O. naar zijn woning om een onderzoek ter plaatse te verrichten. De rechercheurs werden daarbij geassisteerd door collega’s van de Honden Brigade.

In het berghok van O. trof de politie 30 pakken met een andere illegale drugssoort aan namelijk yami ( zogenaamde buitenlandse marihuana ).

BEKIJK OOK
29-jarige verdachte aangehouden met drugs is artiest Benaja

De in beslag genomen pakken yami zijn gewogen en hebben een totaal brutogewicht van 16.240 gram.

O. die inmiddels in verzekering is gesteld, heeft tot nu toe alleen toegegeven dat hij cocaïne in zijn bezit had en dat hij de cocaïne in het district Nickerie heeft afgehaald.

Het vermoeden bestaat dat hij zijn gezin als camouflage gebruikte bij zijn drugstransport. De twee gewapende mannen wisten vermoedelijk dat hij cocaïne in zijn voertuig vervoerde die zij vermoedelijk van hem wilden afpakken. Zulke criminelen worden rippers genoemd in de onderwereld.