fbpx

Voedingskabels EBS Intervastproject doorgesneden door dieven

De politie van het ressort Houttuin heeft in de nacht van woensdag 6 maart de 53-jarige Imro V., de 33-jarige Rakeshkumar J. en de 33-jarige Etienne F. aangehouden voor gekwalificeerde diefstal.

Imro en Rakeshkumar werden op heterdaad betrapt door de surveillerende politie van Livorno in het Intervastproject aan de Martin Luther Kingweg. Zij waren bezig enkele meters voedingskabel van de EBS te stelen.

Bij deze twee verdachten zijn drie snijwerktuigen en een ladder aangetroffen. Deze voorwerpen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De verdachten verklaarden, dat zij ter plaatse seks met elkaar aan het bedrijven waren en ontkenden dat zij bezig waren diefstal te plegen.

Niet lang na de aanhouding van Rakeshkumar en Imro kreeg de politie van Domburg de melding, dat een verdacht voertuig gesignaleerd was in hun ressort. De politie van Domburg ging op onderzoek uit en trof het voertuig aan met daarin de 33-jarige Etienne F.

BEKIJK OOK
1549 kilo cocaïne onderschept in Jamaica niet afkomstig uit Suriname

In het voertuig trof de politie van Domburg het rijbewijs van de 33-jarige Rakeshkumar aan, die niet lang daarvoor was aangehouden door de collega’s van Houttuin. Het voertuig was van Rakeshkumar.

De politie kreeg sterk het vermoeden dat Etienne de kompaan was van Imro en Rakeshkumar en dat hij vermoedelijk op een sein wachtte om ze op te halen.

Tijdens het onderzoek bleek dat meerdere voedingskabels van de EBS waren doorgesneden. Het onderzoek moet nog uitwijzen of deze drie verdachten betrokken waren bij die handelingen.

Het drietal is in verzekering gesteld. De recherche van regio Midden is belast met het verder onderzoek.