fbpx

Voeding die de kans op borstkanker verkleint

Al enige tijd is bekend dat er een verband bestaat tussen voeding en de kans op kanker. Meer dan een derde van de kankers in de Westerse wereld blijkt samen te hangen met onze voeding. Ook borstkanker, waardoor zoveel vrouwen getroffen worden, blijkt ten dele veroorzaakt te worden door een slecht dieet. Dit betekent dus dat mensen soms deels in de hand hebben hoe groot hun individuele risico is. Met behulp van enkele eettips kun je dit aanzienlijk verminderen.

Ten eerste is het aan te raden om voldoende groente en fruit in het menu op te nemen. Ze bevatten krachtige antioxidanten die bescherming bieden tegen alle vormen van kanker.

OOK INTERESSANT
Nieuwe combinatie van geneesmiddelen die longtumoren bij muizen vermindert

Uit een onderzoek van de Harvard University is gebleken dat vrouwen die dagelijks voldoende calcium (1366 milligram) en vitamine D (548 International Units, IU) innamen, hun kans op borstkanker drastisch verminderden.

Wie nog meer anti-kankerstoffen in de strijd wil gooien, doet er goed aan lijnzaad te eten. Dit bevat lignanen, die mogelijk een rol spelen bij de preventie van oestrogeenafhankelijke kankers. Ze houden de ontwikkeling van tumoren tegen en ze remmen de tumorgroei af. Andere bronnen van lignanen zijn zonnebloempitten, pinda’s, cashewnoten, roggebrood en aardbeien.