fbpx

VMSS ziet virtueel studeren als hulpmiddel heropstart avondopleiding AdeKUS

GFC NIEUWS- In navolging op de jongerenorganisatie ISPEAK en DNA-lid Ivanildo Plein wenst ook de Vereniging van Minder draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) haar visie te geven met betrekking tot heropstart van de avondopleiding AdeKUS.
Het is reeds duidelijk dat een groot deel van de studenten die de AdeKUS bezoeken werkenden zijn en dat is reeds geruime tijd het geval. Met de huidige financiële situatie is het verwachtbaar dat deze groep zal toenemen. Derhalve is het van belang dat het onderwijssysteem dusdanig wordt aangepast dat deze studenten ook deel kunnen nemen aan het onderwijsproces op met name universitair-niveau.
De Covid-19-pandemie heeft geleerd dat studenten tot meer in staat zijn en dat het onderwijsproces op ook meerdere manieren kan plaatsvinden. Deze manieren welke gebruikt worden, dienen als bewijs dat de student niet fysiek aanwezig hoeft te zijn om deel te nemen aan het onderwijsproces. Heden ten dage kan de student via Teams, Google Class en andere programma’s deel nemen aan het onderwijsproces.
Deze programma’s kunnen ook gebruikt worden om de werkende studenten onderwijs te laten genieten. Studenten en docenten kunnen in overleg met de universiteit flexibele college-uren bepalen, alsook tijdsvak voor het aanleveren van werkopdrachten.
Kennis is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van de mens. Dit kan door middel van onderwijs vergaard worden. Derhalve is het van belang dat een ieder een eerlijke kans krijgt om deel te nemen aan het onderwijsproces. Zodoende kan men zich ontpoppen tot een volwaardige burger die dit land kan mede helpen opbouwen.
Naar aanleiding daarvan vraagt de VMSS evenals ISPEAK en Plein dat vanuit o.a. AdeKUS aandacht wordt gevestigd op werkende studenten die s’middags een bachelor-opleiding willen volgen op de AdeKUS. Er wordt vaak gesteld dat hoger kader in Suriname aan de lage kant ligt. Door meer mensen de mogelijkheid te bieden voor een studie-alternatief, zal het hoger kader wel degelijk toenemen.

BEKIJK OOK
Leden subafdeling NDP Welgelegen leren zelf roti bakken