fbpx




VMSS pleit voor continuering gronduitgifte aan jongeren, studenten en alumni

GFC NIEUWS- De voorzitter van de Vereniging voor Minder draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), Paul van Dun, pleit voor continuering gronduitgifte aan jongeren, studenten en alumni.

“In de afgelopen periode hebben wij een ontwikkeling meegemaakt, waarbij jongeren en studenten in aanmerking zijn gekomen voor een bouwperceel, met name op het Altona-project. Deze ontwikkeling is niet vanzelfsprekend. De VMSS heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan deze ontwikkeling,” zegt van Dun.

Vanuit de studentenvereniging is er in de afgelopen 5 jaren continue gepleit voor de verbetering van het huisvestingsvraagstuk onder jongeren en studenten en die te brengen naar beheersbare proporties.

Vanwege deze roep heeft de regering ingespeeld en een traject ingezet, waarbij met name minderdraagkrachtige jongeren en studenten worden geaccommodeerd.

De VMSS heeft dus bewezen voldoende daadkracht te bezitten om de regering ertoe te bewegen te werken aan een duurzame oplossing van dit vraagstuk, zegt van Dun.

Voorts is de VMSS tevreden met het traject dat is ingezet en spreekt de hoop uit dat deze ontwikkeling een structureel karakter krijgt en alzo wordt voortgezet door opeenvolgende regeringen.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…