fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

VMSS pleit voor continuering gronduitgifte aan jongeren, studenten en alumni

GFC NIEUWS- De voorzitter van de Vereniging voor Minder draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), Paul van Dun, pleit voor continuering gronduitgifte aan jongeren, studenten en alumni.
“In de afgelopen periode hebben wij een ontwikkeling meegemaakt, waarbij jongeren en studenten in aanmerking zijn gekomen voor een bouwperceel, met name op het Altona-project. Deze ontwikkeling is niet vanzelfsprekend. De VMSS heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan deze ontwikkeling,” zegt van Dun.
Vanuit de studentenvereniging is er in de afgelopen 5 jaren continue gepleit voor de verbetering van het huisvestingsvraagstuk onder jongeren en studenten en die te brengen naar beheersbare proporties.
Vanwege deze roep heeft de regering ingespeeld en een traject ingezet, waarbij met name minderdraagkrachtige jongeren en studenten worden geaccommodeerd.
De VMSS heeft dus bewezen voldoende daadkracht te bezitten om de regering ertoe te bewegen te werken aan een duurzame oplossing van dit vraagstuk, zegt van Dun.
Voorts is de VMSS tevreden met het traject dat is ingezet en spreekt de hoop uit dat deze ontwikkeling een structureel karakter krijgt en alzo wordt voortgezet door opeenvolgende regeringen.

OOK INTERESSANT
Start pilot taakstraffen onder leiding van Openbaar Ministerie