fbpx
VMSS blij met reactie Onderwijs en AdeKUS inzake online studeren

GFC NIEUWS- Kort na de oproep van de studentenvereniging VMSS om de mogelijkheid van online afstuderen te bekijken, heeft de Examencommissie Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de AdeKUS op 17 juni op haar Facebookpagina bekendgemaakt dat colleges voor de vakken van het even semester zoveel mogelijk online zullen plaatsvinden.

Vervolgens heeft de voorzitter van het Universiteitsbestuur verklaard dat online afstuderen een uitdaging is voor de AdeKUS en dat zij in samenspraak met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOWC) zullen nagaan op welke manier het mogelijk is om studenten online te laten afstuderen.

Ook het besluit van het ministerie dat de lagere leerjaren van de basis-, voj- en vosscholen al instructies hebben gehad van het ministerie hoe het schooljaar af te wikkelen. Daarbij zal bij de vos-scholen ook online toetsvormen worden afgenomen. De VMSS is bijzonder ingenomen met de voorgaande handelingen, omdat die kunnen bijdragen aan een goede afronding van dit schooljaar.

De VMSS roept alle leerlingen en studenten op om conform de instructies van de schoolleiding, welke uitgevaardigd zijn door het ministerie en de AdeKUS deel te nemen aan de online-lessen, zodat ondanks Covid-19 dit schooljaar alsnog een succes kan zijn.

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.