fbpx

VMS in kwestie overleden bolletjesslikker: arts heeft beroepsgeheim correct in acht genomen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zegt in een persbericht geen reden te hebben om publiekelijk in te gaan op de kwestie waarbij een bolletjesslikker eerder deze maand om het leven kwam.

De patiënt overleed nadat verpleegkundigen van het ‘s Lands Hospitaal in Suriname weigerden mee te werken aan de operatie voordat de politie op de hoogte zou worden gesteld.

De patiënt zou zijn vertrokken toen hij hiervan hoorde. Later overleed hij aan de gevolgen van een overdosis drugs nadat één of meerdere bolletjes waren opengebarsten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dokter beëindigt leven minnares door cocaïne op penis te doen

Hieronder de reactie van de VMS:

De VMS maakt hierbij kenbaar dat zij naar aanleiding van een aantal recentelijk in de media verschenen berichten over een patiënt, die elfder ure niet meer geholpen is door de arts, geen reden ziet om hierop in te gaan. Zulks op de eerste plaats uit respect voor de overledene en voor de familie.

BEKIJK OOK
Erkenning WHO voor behaald Malariaresultaat in Suriname

Bovendien laat het medisch beroepsgeheim geen ruimte om hierover al dan niet publiekelijk uit te wijden.

Wel wil de VMS nog prijs geven dat in deze de betreffende arts zijn beroepsgeheim ook in deze casus correct in acht heeft genomen.

De ziekenhuizen hebben overigens ook protocollen ter zake die in dergelijke gevallen van toepassing zijn.

Het bestuur van de VMS is reeds met voorbereidingen bezig om op korte termijn een onderwijsmoment c.q. symposium te organiseren, waaraan medici, verpleegkundigen, ziekenhuisdirecteuren, politie-ambtenaren, juristen,
journalisten/eindredacteuren mediahuizen c.q. social media influencers kunnen deelnemen.

Dit zal kunnen bijdragen tot het feit dat men in de toekomst met goede inhoudelijke kennis omgaat met bepaalde (medische) kwesties.