VMS: bezoek de poliklinieken niet met verschijnselen coronavirus

GFC NIEUWS– De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) roept de samenleving op om in geen geval de poliklinieken te bezoeken met verschijnselen van het coronavirus.

“Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de Vereniging van Medici in Suriname het initiatief genomen de gemeenschap te adviseren over het COVID19 Coronavirus. Het moet duidelijk zijn dat de artsen elke klacht serieus nemen en wij voor de komende periode, in ieder geval tot de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het advies verandert, de volgende instructies aan de gemeenschap wensen te geven,” schrijft de VMS.

Aan het publiek:

· Heeft u koorts?

en · Hoest u?

en · Heeft u last van kortademigheid?

· Bent u in contact geweest met een persoon met griepverschijnselen?

 · Heeft u gereisd van of naar buitenland in de afgelopen 14 dagen?

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Indien dat niet lukt, bel dan naar het BOG hotline nummer 178, luidt het advies.

“Personen met voornoemde klachten of zij die risico hebben (zie boven) verzoeken wij nadrukkelijk de poliklinieken niet te bezoeken, maar te bellen naar uw huisarts.”

Volg ook de updates op de website van de WHO (www.who.int) voor de laatste updates.

Aan de artsen: Indien een patiënt met verdachte klachten of verdachte contact historie belt, adviseert u die dan de poli niet te bezoeken maar direct contact te maken met het BOG via telefoonnummer 178.

Intussen heeft het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd dat patiënten met het coronavirus behandeld zullen worden in het Wanica Ziekenhuis.

Overige berichten