fbpx
VMS: bezoek de poliklinieken niet met verschijnselen coronavirus

GFC NIEUWS– De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) roept de samenleving op om in geen geval de poliklinieken te bezoeken met verschijnselen van het coronavirus.

“Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de Vereniging van Medici in Suriname het initiatief genomen de gemeenschap te adviseren over het COVID19 Coronavirus. Het moet duidelijk zijn dat de artsen elke klacht serieus nemen en wij voor de komende periode, in ieder geval tot de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het advies verandert, de volgende instructies aan de gemeenschap wensen te geven,” schrijft de VMS.

Aan het publiek:

· Heeft u koorts?

en · Hoest u?

en · Heeft u last van kortademigheid?

· Bent u in contact geweest met een persoon met griepverschijnselen?

 · Heeft u gereisd van of naar buitenland in de afgelopen 14 dagen?

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Indien dat niet lukt, bel dan naar het BOG hotline nummer 178, luidt het advies.

“Personen met voornoemde klachten of zij die risico hebben (zie boven) verzoeken wij nadrukkelijk de poliklinieken niet te bezoeken, maar te bellen naar uw huisarts.”

Volg ook de updates op de website van de WHO (www.who.int) voor de laatste updates.

Aan de artsen: Indien een patiënt met verdachte klachten of verdachte contact historie belt, adviseert u die dan de poli niet te bezoeken maar direct contact te maken met het BOG via telefoonnummer 178.

Intussen heeft het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd dat patiënten met het coronavirus behandeld zullen worden in het Wanica Ziekenhuis.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…