fbpx

Vluchtende dieven rijden schutting kapot

De politie van het ressort Flora heeft de 33-jarige Jason K. dinsdagmiddag in verzekering gesteld.

De benadeelde S.M. begaf zich naar het politiebureau en verklaarde dat een onbekende man zijn handtas had gestolen uit zijn auto. Volgens zijn verklaring begaf hij zich naar een winkelpand in het Flora B project, waar hij zijn voertuig voor de winkel parkeerde.

De man stapte vervolgens uit zijn voertuig en ging de winkel binnen zonder zijn voertuig af te sluiten. Zijn handtas waarin hij grote geldbedragen in Surinaamse dollar en euro, liet hij op de bestuurdersstoel in het voertuig achter.

Nadat hij uit de winkel kwam, stak hij de straat over om een babbeltje te maken met enkele vrienden. Op een gegeven moment attendeerden zijn vrienden hem erop dat iemand in zijn voertuig was.

Op dat moment zag hij een man zijn handtas uit zijn auto nemen. Daarna stapte hij in een bordeaux gelakte auto. De bestuurder van het voertuig reed met volle vaart weg in de richting van de Licaniastraat.

S.M. en zijn vrienden namen vervolgens plaats in hun auto’s en gingen de dieven achterna.

Het voertuig van de dieven raakte op een gegeven moment van de weg en kwam tegen een schutting aan in de Latanastraat. Ze stapten uit en kozen het hazenpad.

BEKIJK OOK
Verdachte tijdens surveillance met vuistvuurwapen aangehouden door RBTP

Een van de dieven, Jason K. werd door omstanders aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Zijn kompaan zag kans om te vluchten.

Bij zijn voorgeleiding verklaarde Jason dat hij een powerbank en een datakabel uit de auto heeft gestolen, maar geen tas met geld.

In de vluchtauto trof de politie geen handtas met geld aan, maar wel een compressor die vermoedelijk van misdrijf afkomstig is. K. geeft aan dat hij de compressor voor SRD 50,- heeft gekocht bij een drugsverslaafde.

K. is door de politie van het ressort Flora in verzekering gesteld en zijn de vluchtauto en de compressor hangende het onderzoek in beslag genomen. Jason wordt verdacht van onder andere diefstal en heling.

De handtas met geld, die uit het voertuig van S.M. is genomen, is nog niet terecht. Het vermoeden bestaat dat de tas met geld in het bezit is van de voortvluchtige kompaan van Jason. De politie werkt aan zijn opsporing en aanhouding.