fbpx

Vluchten Suriname nog steeds veilig, oordeelt veiligheidsbeoordelaar

Redactie GFC Nieuws — Vliegen of vluchten? Na de crashes van twee vliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, vragen reizigers zich af of vliegen nog wel veilig is. Airline Ratings zocht uit bij wie u nog met een gerust hart kunt instappen. Spoiler Alert: Surinam Airways (SLM) en de Nederlandse KLM doen het qua veiligheid uitstekend. Maar wie doet het minder goed?

AirlineRatings.com klopt zich op de borst als ‘s werelds beste beoordelaar van de veiligheid van vliegmaatschappijen.

Carriers kunnen maximaal 7 sterren scoren voor vliegveiligheid. Airline Ratings legt ook uit hoe zij tot haar oordeel kwam.

Fatality Free

Surinam Airways krijgt een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw. Eigenlijk een dikke 9, want het oordeel komt op een prima 6,5 van de 7 haalbare sterren. Het halfje minder ligt aan de ICAO Country Audit. De ICAO controleert de luchtvaartveiligheid en de luchtvaartbeveiliging van haar 192 lidstaten.

BEKIJK OOK
Politieman in Coronie vast voor verduistering 10 koeien

Blue Wing komt er minder gunstig van af: die haalt slechts 2 van de 7 sterren. Voor deze score woog zwaar dat het bedrijf niet “Fatality Free” is en niet op de Europese Unie mag vliegen. Ook de IOSA-score viel tegen.

Bij Copa Airlines, dat vanaf de eerste week juli ook Paramaribo meeneemt, is het veilig instappen (6 sterren). Idem bij Avianca en Caribbean Airlines, die volgens SkyScanner ons land eveneens mogen aandoen ( beide 7/7).

De KLM en KLM Cityhopper slagen wat het ratingbureau betreft met vlag en wimpel:  7 van 7. Veel meer dan TUIfly Netherlands, dat met 4 sterren tegen de hielen van haar landgenoten mag kijken. Ook TUIfly krijgt van de IOSA een mager rapportcijfer.

Foto: Twitter