fbpx

Vliegtuig botst vermoedelijk met drone en moet terug keren naar Airport

GFC NIEUWS- Vrijdagmiddag moest een vliegtuig halsoverkop terugkeren naar de luchthaven na een botsing met hoogstwaarschijnlijk een drone. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel schade aan het vliegtuig.

Na het incident moest het vliegtuig terugkeren naar Eindhoven Airport, meldt de Nederlandse politie.

Omstreeks 14.45 uur vlogen twee personen op ongeveer 600 meter hoogte in het sportvliegtuig. Ter hoogte van de plaatsen Aalst en Veen (NL), hoorden de vliegers een harde klap en voelden dat iets tegen het vliegtuig was gebotst.

De vliegers besloten direct terug te keren. Daar vroeg de piloot aan de luchtverkeersleiding om het landingsgestel op schade te inspecteren door langs de toren te vliegen. Hierop heeft de luchtverkeersleiding een in de buurt vliegende Apache helikopter van de Koninklijke Luchtmacht gevraagd om de inspectie vanuit de lucht uit te voeren.

BEKIJK OOK
Totale staatsschuld Suriname USD 3.2 miljard

Er zijn geen beschadigingen aan het landingsgestel waargenomen en is een voorzorgslanding gemaakt die verder goed verliep. Er is een deuk geconstateerd aan de neus van het toestel en schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone.

Sporenonderzoek door het team Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid sluit uit dat de schade is veroorzaakt door een botsing met een vogel.

Foto ter illustratie.