Vliegende Brigades worden samengesmolten tot krachtigere werkarm

GFC NIEUWSREDACTIE- Momenteel zijn er twee taskforces actief die onder een identieke naam, Vliegende Brigade en Vliegende Brigade Prijscontrole, opereren.

Dit heeft verwarring doen ontstaan binnen de samenleving, waardoor de regering heeft besloten beide samen te smeden tot een daadkrachtige werkarm.

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 11 mei een onderhoud gehad met betrokkenen van beide taskforces.

“Een werkgroep uit de twee Vliegende Brigades gaat een projectplan uitschrijven om te komen tot één effectieve en een daadkrachtige Vliegende Brigade”, zegt directeur der Belastingen, Ismaël Kalaykhan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man scheidt van echtgenote in ziekenhuis nadat ze beviel van zijn kind

Hij heeft als vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning zitting in de Vliegende Brigade.

Deze is in januari dit jaar door president Santokhi aangekondigd, en wel naar aanleiding van signalen met betrekking tot illegale houtexport.

Het doel van deze brigade is de aanpak van voornamelijk corruptie, prijsopdrijving en financieel-economisch ontwijkend gedrag.

Primair maakten deel uit van deze taskforce: vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën en Planning, Justitie en Politie en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie alsook afgevaardigden van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw komt terug van vakantie en ziet slapende ratten op haar bed

De andere Vliegende Brigade (Prijscontrole) houdt zich voornamelijk bezig met zaken aangaande prijsopdrijving en illegale transacties (smokkel en handel in illegale producten).

De regering wil duidelijkheid hebben over hoe de uiteindelijke Vliegende Brigade zich verder moet ontwikkelen.

Tijdens de meeting is besloten dat een werkgroep het projectplan zal voorbereiden, waarin onder meer de taken en bevoegdheden zullen worden beschreven.

In het document zal ook de samenwerking met speciale officieren toegevoegd worden, dit als specialisatie tegen financieel-economisch ontwijkend gedrag.

Directeur Kalaykhan geeft aan dat het projectplan eind mei aan het staatshoofd gepresenteerd zal worden.

Overige berichten