fbpx
‘Vliegen naar en vanuit Suriname zal nog lang onmogelijk blijven’

GFC NIEUWS- Suriname zal nog voor lange tijd afgesloten blijven van de buitenwereld. Het inreisverbod voor andere landen, in het bijzonder Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, in het kader van de preventiemaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zal nog voor maanden van kracht blijven.

Dat zeggen althans Europese deskundigen aan GFC Nieuws.

Het aantal geïnfecteerden met het virus heeft zijn piek in Europa nog niet bereikt en de VS is die stijging nog in een prille beginfase.

Epidemiologen prognosticeren dat het terugbrengen van het aantal besmettingen erg afhankelijk is van de maatregelen die momenteel worden doorgevoerd. Het is moeilijk om een precieze voorspelling te maken hoeveel tijd dat proces vervolgens in beslag gaat nemen. Maar het is waarschijnlijk een kwestie van maanden.

Het is volgens analisten de verwachting dat Suriname het luchtruim pas weer zal openstellen, indien het aantal coronabesmettingen in de rest van de wereld substantieel is gedaald.   

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)