fbpx

Vliegdiensten MAF Suriname naar binnenland hervat

GFC NIEUWS-Het wereldwijd vliegverbod van Airvanvliegtuigen, dat sinds afgelopen maandag 20 juli van kracht was, is sinds vrijdag na vrij korte tijd weer opgeheven door de Civil Aviation Safety Authority in Australië.

Vrijdag heeft ook de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) het verbod opgeheven. MAF Suriname kan hierdoor haar werkzaamheden, waaronder medische vluchten naar het binnenland, weer hervatten.

De oorzaak van het aan de grond houden van alle Airvans was een dodelijke crash met parachutisten in Zweden.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het betreffende bedrijf structureel de (beladings) limiten van het vliegtuig heeft overschreden.

Dankbaar

“We zijn dankbaar dat we onze diensten weer kunnen hervatten” zegt base manager Sjaak Breen.

“Veiligheid staat bij MAF Suriname al sinds haar oprichting in 1964 bovenaan. We stonden dan ook volledig achter het besluit onze twee Airvans tijdelijk aan de grond te houden, totdat door onderzoek meer duidelijkheid gegeven kon worden over de oorzaak van de crash in Zweden.

BEKIJK OOK
Organic Movement mobiliseert voor ‘Alles plat’ op 24 maart

“Het raakte natuurlijk wel de kern van ons werk hier in Suriname en ook in andere landen, waar we actief zijn en met Airvans vliegen.”

Al 55 jaar veilig

MAF Suriname is erg blij weer te mogen vliegen met de Airvans en over enkele weken ook het 55 jaar jubileum in Suriname te kunnen vieren.
Breen: “Naast de twee Airvans hebben we ook een Cessna 206. De Cessna is echter kleiner en daardoor zijn de mogelijkheden meer beperkt”.

Zo vliegen we over enkele weken meer dan 300 Indianen via een luchtbrug naar een Bijbelconferentie op Paloemeu. Dat is simpelweg onmogelijk met 1 Cessna 206. Ook hebben we in onze jubileummaand in oktober een open dag waar we met onze vliegtuigen rondvluchten willen bieden. Dit kan nu gewoon doorgaan nu we weten dat de Airvans veilig zijn, meldt het bedrijf.