fbpx
Vitamine D3 geeft veel grotere kans om covid- 19 te overleven, ook minder klachten

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, P. Peterson, Ph.D.-  Er komt steeds meer bewijs dat personen die voldoende in de zon gaan en daarmee een hoger vitamine D3 niveau in hun bloed krijgen, Covid- 19 vaker overleven. Bovendien zijn de ziekteklachten van Covid-19 -patiënten over het algemeen milder als ze voldoende D3 in hun lichaamssysteem hebben.

De French National Academy of Medicine geeft sinds kort in een uitgegeven communiqué zelfs het advies om de vitamine D3 spiegel van elke Covid-19 patiënt ouder dan 60 jaar direct te testen. Indien die laag is, zo adviseert de Franse Academie, kan er direct een hoge dosis vitamine D3 capsule (50.000 tot 100.000 IU)_ worden gegeven aan deze patiënten. Zie link > http://www.academie-medecine.fr/communique-de-lacademie-nationale-de-medecine-vitamine-d-et-covid-19/ 

Ook specialisten in andere landen stellen nu vaker voor om direct bij een ieder met Covid-19 te beginnen met het controleren  van de status van deze, vooral voor de weerstand zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een prohormoon, en indien nodig direct met capsules te supplementeren.

Het beste is echter om vooraf te zorgen voor een hoog D3 niveau.

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van voeding en gezondheid legde begin dit jaar al vaker via GFC Nieuws uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon.

Door voldoende in de zon te gaan maak je vitamine D aan, verbeter je de weerstand en heb je mogelijk meer overlevingskans bij een besmetting met het potentieel dodelijk coronavirus, maar ook het griepvirus, andere virussen evenals andere (ernstige) ziekten.

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 12 minuten, zo min mogelijk gekleed in de zon. Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt”.

“Voorts wijst veel erop dat donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Om die reden hebben donkere mensen ook vaak een tekort. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat vaker aangetoond”.

“Blijf dus niet de hele dag binnen, uit het zonlicht, maar ga vaak genoeg met redelijk ontbloot lichaam in de tuin wandelen, werken of lekker anders bewegen in de zon”.

“Vooral in deze moeilijke tijd waarin het coronavirus op de loer ligt. Het voordeel in dit kader is dat D3 een modulerende werking heeft op het immuunsysteem”, stelt de ervaren voedingsexpert van Constantin.

Ook een wetenschappelijk team van de Northwestern University (GB) bevestigt dat de zon, vanwege de aanmaak van vitamine D inderdaad erg beschermend kan werken bij COVID- 19. De researchers analyseerden gegevens van ziekenhuizen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid -Korea, Iran, Spanje, de VS, Groot Brittannië en Zwitserland.

Patiënten met een laag vitamine D3 niveau zijn significant vaker overleden aan COVID- 19, hadden volgens de studie heftigere klachten en lagere vitamine D3 niveaus.  Patiënten met een hoog D3 niveau in het bloed hebben COVID- 19 veel vaker overleefd en het verloop van de ziekte was bovendien milder.

De Engelse professor John Campbell zegt er het volgende over: “er is steeds meer bewijs dat personen met te weinig D3 de ziekte Covid-19 minder vaak overleven en de klachten heftiger zijn. Diegenen met een hoge spiegel doen het veel beter. Zorg daarom voor voldoende D3 zodat je meer bescherming krijgt”, aldus de professor.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…