fbpx

Vitamine B12 injecties vaak onnodig, tabletje onder de tong beter en geeft minder bijwerkingen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Talrijke personen met een tekort aan vitamine B12 gaan dikwijls onnodig naar een arts voor een injectie om weer een optimaal vitamineniveau te krijgen.

Verschillende experts vertellen aan GFC Gezondheid dat een B12 (sublinguaal) tabletje onder de tong echter net zo goed werkt en in veel gevallen zelfs een beter effect sorteert.

Ook de Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke, de belangrijkste adviseur van Constantin, legt vanuit Den Haag aan GFC uit dat ook hij een voorstander is van een natuurlijke en biologisch beschikbare vorm van vitamine B12 in plaats van een spuitje: methylcobalamine.

Kyle Gillett, een dubbel gecertificeerde Amerikaanse arts in huisartsgeneeskunde, obesitasgeneeskunde en een expert in het optimaliseren van de hormoonhuishouding is exact dezelfde mening toegedaan.

OOK INTERESSANT
Vrouw met schoenmaat 43 baalt: geen enkele specialist kan mijn voeten kleiner maken

“Een B12 tabletje voor onder de tong wordt net zo goed opgenomen en heeft als voordeel dat je geen prikje hoeft te krijgen en je mogelijk minder bijwerkingen krijgt”, zegt hij.

B12 sublinguaal tabletjes zijn in elke goede drogist verkrijgbaar.

Jonathan Clarke; “Laat het tabletje in je mond onder de tong oplossen zonder te kauwen en eet of drink pas een half uur later.” Hij benadrukt dat het specifiek gaat om B12 tabletten voor sublinguaal gebruik, dus onder de tong.

Foto ter illustratie.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond