fbpx
Visverwerkingsbedrijf Nickerie opent nieuwe economische deuren

Door de komst van het viswerkingsbedrijf ORBILO Nickerie Processing zijn er nieuwe economische deuren voor het rijstdistrict Nickerie opengegaan. Het bedrijf gaat zich niet alleen concentreren op visvangsten, maar ook op het verwerken van vissoorten, garnalen en krabachtigen.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geeft te kennen dat er ook sprake is van werkgelegenheid voor de Nickeriaanse gemeenschap.

Volgens directeur Pritipaul Singh werken er vierhonderd arbeiders in het bedrijf waarvan 70% Surinamer is. Hij is het ministerie en de regering zeer erkentelijk voor de ondersteuning die zijn bedrijf heeft gekregen.

Districtscommissaris Perkash Joeloemsing spreekt de hoop uit dat met de komst van dit bedrijf de illegale visserij zal afnemen. Joeloemsing ziet de visserijsector groeien in zijn district.

Voor minister Algoe is het van belang dat de economie van het district niet alleen afhankelijk is van een product. Met de komst van het bedrijf zal nagegaan worden welke exportmogelijkheden voor vis- en visproducten er zijn waar Suriname direct en indirect voordelen uit kan halen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.