Visumaanvraag voor Groot-Brittannië nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

Op initiatief van de honorair consul van Suriname in Groot-Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het vanaf 10 januari mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo.

De visumaanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig. Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische persoonsgegevens en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met Staatsolie en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is. Staatsolie was bereid om het bedrag van US$13.500 te doneren om dit project te financieren.

Vanaf 10 januari 2019 kan vanuit Suriname een Brits visum worden aangevraagd via de website https://www.vfsglobal.co.uk/sr/en.

De aanvrager dient eerst een afspraak te maken met VFS Global aan de Prins Hendrikstraat 14, via het email adres [email protected]

Vervolgens zal de aanvrager vervolginstructies ontvangen van VFS Global inzake de afspraak. Tijdens deze afspraak zullen de biometrische persoonsgegevens van de aanvrager worden afgenomen en kan de aanvraagdocumentatie worden ingediend.

De kosten voor de visum aanvraag bedragen ongeveer US$65. Dit bedrag is inclusief de verzendkosten van het paspoort per koerier naar het regionale Brits visum-beslissingscentrum in New York, en van hieruit weer terug naar Suriname.(GFC)

Overige berichten