fbpx
Visueel beperkten controleren persoonsgegevens

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft mogelijk gemaakt dat visueel beperkten hun persoonsgegevens konden controleren bij de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS).

Dat gebeurde in het kader van de wettelijke terinzagelegging (WTIL), in verband met de komende verkiezingen op 25 mei. R

uim zestig blinden en slechtzienden hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid. Natasia Hanenberg-Agard, directeur van het NSBS, zegt de tegemoetkoming van het ministerie te verwelkomen. “Ik vind het heel goed dat het ministerie van Binnenlandse Zaken, de mensen met een visuele beperking in de gelegenheid stelt hun gegevens te checken, door zelf naar ze toe te komen”, zegt de NSBS-directeur.

Eduard Grootfaam die zijn persoonsgegevens heeft gecontroleerd geeft aan dat het ministerie het zeker gemakkelijker voor hem heeft gemaakt. Vanwege zijn visuele beperking kan hij niet op zijn eentje zijn persoonsgegevens controleren.

Ook Shailesh Kertoikromo juicht de tegemoetkoming van het ministerie toe. Hoewel hij zichzelf wel kan behelpen, zegt dat er anderen zijn met een visuele beperking die begeleiding nodig hebben.

Zowel Grootfaam als Kertoikromo benadrukken het belang om hun persoonsgegevens te controleren, zodat zij op 25 mei zonder problemen gebruik kunnen maken van hun recht om te stemmen. Voor de verkiezingen van 25 mei is het belangrijk dat alle kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart.

Op 7 en 8 februari 2020 is dan ook de mobiele unit van de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) naar de NSBS geweest, om visueel beperkten te voorzien van de nieuwe e-ID kaart.

Op 14 februari heeft Biza de officiële launch gedaan van de WTIL, onder Busterminal 2 te Ondrobon.

De WTIL, zoals vastgelegd in de Kiesregeling, vindt plaats op de verschillende districtscommissariaten, Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) en de mobiele units tot en met 14 maart 2020.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.