Vissers en Krabbenvangers opgeschrikt door vermoedelijke zeepiraten

Vissers en Krabbenvervangers, die zich op het water te Weg naar Zee bevonden, zijn op de vroege ochtend van zaterdag 12 januari opgeschrikt door vermoedelijk zeepiraten in twee boten die met vrij hoge snelheid op hen afkwamen.

De vissers en krabbenvangers voeren zo snel mogelijk terug naar de kade te Weg naar Zee achternagezeten door de twee boten. Toen de zeepiraten zagen dat hun slachtoffers in veiligheid waren, keerden ze met hoge snelheid terug.

De politie vroeg de Surinaamse Kustwacht en de Marine van het Surinaams Nationaal Leger om assistentie om de zee op te kunnen gaan voor opsporing en aanhouding van de vermoedelijke zeepiraten.

Vanaf de vroege ochtend tot de late avond heeft de politie met assistentie van de kustwacht en het leger gepatrouilleerd op het water maar de vermoedelijke criminelen zijn niet gesignaleerd.

Aan alle actoren, die werkzaamheden op zee verrichten, wordt gevraagd om alert te zijn en alle relevante informatie door te spelen aan de plaatselijke politie of aan de Command Center op het nummer 115.(GFC)

Overige berichten