fbpx

Visser in de diepte van de Surinamerivier verdwenen

De 38-jarige visser, Steven Lynch (38), is op donderdagmiddag 11 april in de Surinamerivier verdronken en wel ter hoogte van Braamspunt.

De politie van Nieuw Amsterdam werd omstreeks 16.55 uur gemeld dat een visser in de rivier was gevallen en niet meer naar boven water was gekomen. De wetsdienaren speelden in op de melding en deden de locatie aan, alwaar de 37-jarige bootsman Danny M. en twee andere vissers werden aangetroffen.

Danny verklaarde aan de politie dat hij met Steven en twee collega-vissers op de rivier voer. Dat Steven daarbij op de rand van de boot zat. Op een gegeven moment werd de rivier onstuimig met als gevolg hoge golven.

BEKIJK OOK
Santokhi onderstreept inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie

Steven, die nog steeds op de rand van de boot zat, viel toen in de rivier. Vervolgens verklaarde Danny dat hij de boot keerde om hem te hulp te schieten, maar hij was al in de diepte verdwenen.

De familie van het slachtoffer werd in kennis gesteld van het ongeval. Een gezamenlijke zoekactie van de politie en de vissers leverde tot in de late avond niet het gewenste resultaat op.

De zoekactie gaat door.