fbpx

Visser gewond na aanvaring op Surinamerivier

Woensdag was er een aanvaring op de Surinamerivier tussen een ponton en een vissersboot. De 52-jarige visser Eduard P. viel tijdens de aanvaring in het water, maar het lukte hem om de oever te bereiken. Omstanders schoten hem te hulp en schakelden via de Centrale Meldkamer de politie van Paranam in.

Bij aankomst van de politie op de plek werd het slachtoffer met een diepe snijwond
aan zijn rechter elleboog en een bult op zijn voorhoofd aangetroffen. Met de ambulance van RGD Paranam werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mocht hij naar huis.

BEKIJK OOK
Echtgenoot drukt jachtgeweer tegen hoofd partner en bedreigt haar met de dood

Volgens verklaring van het slachtoffer zat hij te Waterland langs de Surinamerivier in zijn boot. Hij was bezig zijn visnetten te controleren. Op een bepaald moment voer er een ponton vanuit Paranam richting Paramaribo die in botsing kwam met zijn boot. Door de slag kantelde zijn boot om en viel hij in de rivier. Zijn boot en buitenboordmotor zijn gezonken en zijn nog niet terecht.

Na de aanvaring is de ponton doorgevaren. De politie van Paranam en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn belast met het onderzoek.(GFC)