fbpx

Vismale tegen politici:  “Misbruik noden volk niet“

GFC NIEUWS- Directeur en programmamaker van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, betreurt het dat politici in hun campagnevoering op weg naar de verkiezingen van 25 mei aanstaande misbruik maken van de noden van de samenleving. Hij doet een dringend beroep op hen om dit achterwege te laten.

Vis 2 | GFCTijdens een bezoek aan familie Madaran aan de Mismakweg, een zijstraat van de Suralcoweg, trof Vismale wederom een zeer erbarmelijke situatie aan. Op het adres woont een 60- jarige moeder (H.J) met haar 41- jarige zoon (J.M) in een woning die dringend aan renovatie toe is.

Bij de minste en geringste regenbui loopt het huis onder water, mede door een lekkend dak. Ook ontbreekt het noodzakelijke meubilair.  De vrouw des huizes heeft diverse operaties ondergaan en is halfzijdig verlamd. De zoon die aan hypertensie lijdt is werkloos. 

Wat Vismale erg steekt is dat er diverse politici, of aan hen gelieerde, zijn langsgeweest bij dit gezin en hen toch geen helpende hand hebben geboden. 

BEKIJK OOK
Belastingdienst informeert internationale vertegenwoordigingen over btw

“Politici moeten zich nog meer inzetten om het volk te dienen en niet alleen langsgaan in verkiezingstijd om een vlag te plaatsen”, zegt Vismale met een brok in de keel bij het aanschouwen van de situatie waarin de familie verkeert.

“Mensen hebben het moeilijk, sommige situaties kun je niet eens beschrijven. Als programmamaker kom ik op veel plekken, dus ik zie veel. We moeten de mensen echt helpen”.

Hij wil zich nu meer dan ooit inzetten om een fonds op te richten om de noden van de sociaal zwakkeren te lenigen.

Van directeur Vismale heeft de familie een bed, twee gezondheidsmatrassen, een complete kookset, levensmiddelen en een financiële bijdrage ontvangen. Dit alles heeft een totale waarde van SRD 3500,- . Stichting 1 voor 12 heeft weer eens het voortouw genomen maar vraagt de samenleving om deze familie die dringend hulp behoeft, ook te ondersteunen. (Contact: Madaran Jamierhoesein 8880446)