fbpx
Vismale tegen politici:  “Misbruik noden volk niet“

GFC NIEUWS- Directeur en programmamaker van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, betreurt het dat politici in hun campagnevoering op weg naar de verkiezingen van 25 mei aanstaande misbruik maken van de noden van de samenleving. Hij doet een dringend beroep op hen om dit achterwege te laten.

Tijdens een bezoek aan familie Madaran aan de Mismakweg, een zijstraat van de Suralcoweg, trof Vismale wederom een zeer erbarmelijke situatie aan. Op het adres woont een 60- jarige moeder (H.J) met haar 41- jarige zoon (J.M) in een woning die dringend aan renovatie toe is.

Bij de minste en geringste regenbui loopt het huis onder water, mede door een lekkend dak. Ook ontbreekt het noodzakelijke meubilair.  De vrouw des huizes heeft diverse operaties ondergaan en is halfzijdig verlamd. De zoon die aan hypertensie lijdt is werkloos. 

Wat Vismale erg steekt is dat er diverse politici, of aan hen gelieerde, zijn langsgeweest bij dit gezin en hen toch geen helpende hand hebben geboden. 

“Politici moeten zich nog meer inzetten om het volk te dienen en niet alleen langsgaan in verkiezingstijd om een vlag te plaatsen”, zegt Vismale met een brok in de keel bij het aanschouwen van de situatie waarin de familie verkeert.

“Mensen hebben het moeilijk, sommige situaties kun je niet eens beschrijven. Als programmamaker kom ik op veel plekken, dus ik zie veel. We moeten de mensen echt helpen”.

Hij wil zich nu meer dan ooit inzetten om een fonds op te richten om de noden van de sociaal zwakkeren te lenigen.

Van directeur Vismale heeft de familie een bed, twee gezondheidsmatrassen, een complete kookset, levensmiddelen en een financiële bijdrage ontvangen. Dit alles heeft een totale waarde van SRD 3500,- . Stichting 1 voor 12 heeft weer eens het voortouw genomen maar vraagt de samenleving om deze familie die dringend hulp behoeft, ook te ondersteunen. (Contact: Madaran Jamierhoesein 8880446)

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…