fbpx
Virtuele Workshop: ‘Spanningsveld tussen Meldingsplicht en Beroepsgeheim’

GFC NIEUWS- Van 4 tot en met 6 november vindt de Nationale Compliance Conferentie (NCC) 2020 plaats, met als thema Compliance Bewustzijn.

De NCC 2020 wordt georganiseerd door TABTO Group NV (www.tabtogroup.com) en het Suriname Compliance Professionals Association i.o. Gedurende het gevarieerd programma zullen op 5 en 6 november a.s. een zevental virtuele Workshops worden verzorgd.

In de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (MOT) en Wet Identificatieplicht Dienstverleners (WID) is bepaald dat financiële en niet-financiële dienstverleners – waaronder advocaten, accountants, makelaars en ook notarissen – een poortwachtersfunctie vervullen om verdachte geldstromen en ongebruikelijke transacties te melden bij het FIU Suriname. Hierdoor zijn vermelde dienstverleners een belangrijke partij in het stoppen en voorkomen van witwaspraktijken en financiering van terrorisme.

Notaris Marion Cadogan zal ingaan op de rol van de notaris en de belangen van het beroepsgeheim. Uit ervaring bespreekt zij dat er vanwege de poortwachtersrol bij de notaris een spanningsveld ontstaat tussen de vervulling van de meldplicht en het beroepsgeheim. In dit kader zullen het vertrouwen van de samenleving in het Notariaat en de vertrouwensrelatie tussen cliënt en notaris zeker aan bod komen.

Verder zal Cadogan praktische tips geven hoe de notaris op verantwoorde wijze kan omgaan met vorengenoemd spanningsveld. Deze tools kunnen wezenlijk bijdragen aan de bewustwording en gedragsverandering als beroepsbeoefenaar voor het dagelijks werken conform de Compliance processen en om een goede balans te vinden de juiste beslissingen te nemen.

Tijdens de beoordeling van de klant en de transacties zullen naast de objectieve in het bijzonder de subjectieve indicatoren in ogenschouw moeten worden genomen. Deze workshop is voor diverse beroepsgroepen die rekening moeten houden met het beroepsgeheim en hun poortwachtersfunctie ter bestrijding van de criminaliteit.

U kunt zich aanmelden via www.ncc.tabtogroup.com.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…