‘Virtuele diploma-uitreiking’ voor studenten door robots met IPads met hun gezichten erop

GFC NIEUWS- Om studenten alsnog te laten genieten van hun diploma-uitreiking heeft een universiteit in Japan robots ingezet.
Door de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus dreigden studenten in Tokio de langverwachte ceremonie aan het einde van jarenlange studies te moeten missen. De Business Breakthrough (BBT) Universiteit heeft daar echter een originele oplossing voor gevonden.
De universiteit schakelde Newme-robots in, een soort digitale avatars ontworpen voor tele-aanwezigheid. Via iPads verbonden aan een mobiel statief, konden de afgestudeerden het podium ‘betreden’ om hun diploma in ontvangst te nemen vanuit hun woning.
Elke student gebruikte Zoom om via de tablet op afstand deel te nemen aan de ceremonie, die plaatsvond in Hotel Grand Palace op 28 maart. De afgestudeerden bestuurden zelf hun avatars.
De robots werden zelfs aangekleed met de traditionele academische baret en toga, om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken.
De avatars zijn ontworpen door ANA Group, die onder meer actief is in de Japanse luchtvaart. Volgens de makers worden ze ook gebruikt voor museumbezoeken en andere uitstapjes die niet meer in levende lijve mogelijk zijn door de coronapandemie.

Overige berichten