fbpx
‘Virtuele diploma-uitreiking’ voor studenten door robots met IPads met hun gezichten erop

GFC NIEUWS- Om studenten alsnog te laten genieten van hun diploma-uitreiking heeft een universiteit in Japan robots ingezet.

Door de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus dreigden studenten in Tokio de langverwachte ceremonie aan het einde van jarenlange studies te moeten missen. De Business Breakthrough (BBT) Universiteit heeft daar echter een originele oplossing voor gevonden.

De universiteit schakelde Newme-robots in, een soort digitale avatars ontworpen voor tele-aanwezigheid. Via iPads verbonden aan een mobiel statief, konden de afgestudeerden het podium ‘betreden’ om hun diploma in ontvangst te nemen vanuit hun woning.

Elke student gebruikte Zoom om via de tablet op afstand deel te nemen aan de ceremonie, die plaatsvond in Hotel Grand Palace op 28 maart. De afgestudeerden bestuurden zelf hun avatars.

De robots werden zelfs aangekleed met de traditionele academische baret en toga, om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken.

De avatars zijn ontworpen door ANA Group, die onder meer actief is in de Japanse luchtvaart. Volgens de makers worden ze ook gebruikt voor museumbezoeken en andere uitstapjes die niet meer in levende lijve mogelijk zijn door de coronapandemie.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)