fbpx
Vipassana Meditatie informatieavond op 10 maart

Voel je de onrust in jezelf en stress van elke dag? Op zoek naar ruimte, rust en inzicht om hierin je weg te vinden? Maak dan kennis met Vipassana Meditatie. Op 10 maart is er een Vipassana-of inzichtmeditatie informatieavond, waarin je kennis maakt met deze meditatievorm en waar oud-studenten hun ervaring met de aanwezigen zullen delen.

Vipassana, wat betekent de dingen zien zoals ze echt zijn, is één van India’s oudste meditatie technieken. Het werd meer dan 2.500 jaar geleden in India onderwezen als een remedie tegen universele problemen. Het is in feite de kunst van het leven.

De transformatie die je ondergaat verloopt via een proces van zelfobservatie. Dit betekent dat de techniek zich richt op het versterken van onze waarneming. Met de wijsheid die hierdoor ontstaat leren we te handelen vanuit een evenwichtige en gelijkmoedige geest om een positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven te leiden.

Voor het derde achtereenvolgende jaar, van 1 tot en met 11 september 2017, wordt in Paramaribo de internationale tiendaagse Vipassana meditatiecursus georganiseerd. Dit is een introductie waarbij de basis van de techniek wordt aangeleerd. De beoefening hiervan is een levenslange dagelijkse taak die mensen overal ter wereld aanspreekt vanwege zijn resultaatgerichtheid. Mediteren is hard werken en de resultaten liggen in eigen hand.

Bijzonder aan de cursus, die georganiseerd wordt door Vipassana Meditatie Paramaribo, is dat het volledig verzorgd is voor de deelnemers. Aan het einde van de tien dagen kan er vrijwillig worden gedoneerd om anderen ook in de gelegenheid te stellen om te profiteren van de Vipassana resultaten.

Op vrijdag 10 maart 2017 wordt er om 19.00 een vrijblijvende informatie bijeenkomst gehouden in het Christoforus Internaat aan de Prinsessestraat 46, Paramaribo. Hier wordt de techniek en de cursus verder toegelicht. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

10-daagse cursus

De cursus wordt gehouden van 1 tot en met 11 september in het Christoforus Internaat aan de Prinsessestraat 46, Paramaribo. Deelnemers overnachten op de locatie. Uit principe wordt de cursus kosteloos aangeboden.

Wie de cursus heeft afgerond en de goede resultaten van de techniek heeft ervaren, kan na afloop een vrijwillige donatie doen zodat ook anderen deze cursus kunnen volgen. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.dhamma.org/nl.(GFC)

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…