fbpx
Violiste speelt muziek tijdens eigen operatie

GFC NIEUWS- Een violiste heeft de chirurgen geholpen door haar instrument te bespelen tijdens de operatie waarbij een tumor uit de hersenen moest verwijderd worden, heeft het ziekenhuis van King’s College in Londen bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat iemand viool speelt tijdens een operatie.

De chirurgen hadden een techniek uitgewerkt waarmee ze konden nagaan welke zones van de hersenen actief zijn tijdens manipulaties met de hand. Zodoende konden ze ook vermijden van die zenuwen te raken die gemoeid zijn bij de handbewegingen.

Dagmar Turner, een violiste van 53 jaar en lid van het Symfonisch Orkest van het eiland Wight werd in 2013 gediagnosticeerd met een traaggroeiende tumor. Ze had gevraagd om die te verwijderen.

De operatie is vorige maand gebeurd en is goed verlopen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.