fbpx

Villa Zapakara opent zaterdag tentoonstelling Sranan Krakti

De komende jaren staat Villa Zapakara in het teken van de nieuwe interactieve tentoonstelling: Sranan Krakti, ‘Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je gaat’.

Op zaterdag 30 maart opent Villa Zapakara op feestelijke wijze haar deuren voor de sponsoren en particulieren die Villa Zapakara op verschillende manieren hebben ondersteund om deze tentoonstelling te kunnen realiseren.

In de paasvakantie start Villa Zapakara voor de kinderen met tours en workshops met onder andere een techcamp, sportscamp, artcamp, naturecamp en ook culturecamp.

Na 9 jaar reizen naar andere landen, blijft Villa Zapakara nu dicht bij huis: Kon suku krakti, fini krakti en tron Sranan krakti!

In de expositie Sranan Krakti gaan de bezoekers op zoek naar de kracht van de natuur, onze cultuur en ook naar de kracht in henzelf. Zij maken een wandeling door de mini-forest, zoeken medicinale planten in de kruidentuin, bedienen de sluizen van het waterstation en vieren feest in het Alakondre huis! Met dans, theater en muziek kunnen zij zichzelf op hun eigen manier laten zien en horen.

BEKIJK OOK
Studenten Natin, Havo en STS 2 tijdens vrije lesuren betrapt op gebruik alcohol en drugs

Surinaamse productie

Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur, vertelt met trots dat het team van Villa Zapakara, ondersteund door vele deskundigen, voor het eerst zelf haar landententoonstelling ontwikkeld heeft. Na Ghana, India, China en Brazilië is op veler verzoek gekozen voor Suriname. De 8 tentoonstellingsonderdelen zijn gebaseerd op de natuur en cultuur van Suriname en op de kracht in de mens zelf. De tentoonstelling staat gepland voor 4 jaar en is behalve voor lagere scholen nu ook voor Muloscholen geschikt.

Al sinds 2011 biedt Villa Zapakara naschoolse opvang van maandag tot en met vrijdag. Ook bij Sranan Krakti krijgen de kinderen, naast huiswerkbegeleiding en workshops in en over de tentoonstelling, de ruimte om samen te spelen, te sporten en te relaxen met een boek of film.

Villa Zapakara stelt graag, tegen bepaalde voorwaarden, haar tentoonstelling en bijbehorende ruimtes open voor bedrijfsbezoeken en teamuitstapjes, en voor interactieve lezingen voor jong en oud over de thema’s natuur, cultuur en de kracht in jezelf.