fbpx

Villa Zapakara ondertekent sponsorovereenkomst met Suriname Conservation Foundation

Stichting Villa Zapakara tekent woensdag de sponsorovereenkomst met Suriname Conservation Foundation voor haar volgende tentoonstelling Sranan Krakti, over de rijke cultuur en natuur van Suriname. Met de financiële ondersteuning van Suriname Conservation Foundation is Villa Zapakara een stap dichterbij de realisatie van de Sranan Krakti tentoonstelling die in april 2019 van start zal gaan.

Tijdens deze tentoonstelling maken de bezoekers kennis met de kracht van Suriname en Surinamers, maar gaan ook op zoek naar de kracht in henzelf. Sranan Krakti – Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je gaat.

Het verhaal van Sranan Krakti gaat over de kracht van de natuur en cultuur. Sinds 2016 is de directie gestart met de ontwikkeling van deze tentoonstelling. Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur, geeft aan dat het museum in de afgelopen 9 jaar 4 landententoonstellingen overgenomen heeft van het Tropenmuseum Junior in Amsterdam welke aangepast werden voor het Surinaams publiek.

Nu heeft zij het vertrouwen dat er zelf ontwikkeld kan worden. Het wordt een interactieve tentoonstelling die in Suriname gemaakt is, hiermee schrijven we geschiedenis. We zijn van start gegaan met rondetafelgesprekken met stakeholders, vervolgens hebben we een taskforce samengesteld van mensen met kennis op het gebied van natuur en cultuur en het vertalen van theorie naar activiteit.

BEKIJK OOK
Inter-Guyanese spelen: Suriname volleybalkampioen

Dakaya geeft aan dat het onderwerp heel wat enthousiasme oproept en er veel bereidheid is om op welke manier dan ook een bijdrage te leveren. Er werd in het verleden al vaak gevraagd wanneer Suriname aan de beurt zou komen en nu is het dan zo ver.

Villa Zapakara heeft al tentoonstellingen neergezet over Ghana ‘Paleisgeheimen’, India ‘Ster in de stad’, China ‘De Qi van China’ en de huidige tentoonstelling ‘MixMax Brasil’ over Brazilië die loopt tot 15 december.

Met deze nieuwe tentoonstelling beogen wij bij onze bezoekers waardering en respect te creëren voor wat Suriname te bieden heeft, door eerst en vooral waardering voor henzelf en anderen te ontwikkelen.(GFC)