fbpx

Vijfjarig jongetje dat werd aangereden overleden op weg naar SEH

GFC NIEUWS- De 5-jarige kleuter, Jasier Poeran, die op 5 november omstreeks 12.12 uur aan de Verlengde Helena Christinaweg door een personenauto werd aangereden, overleed op weg naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis.
De politie van Santo Boma deed na de melding van een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politieambtenaren was het slachtoffertje reeds door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De wetsdienaren deden vervolgens de SEH aan en vernamen van de dienstdoende arts dat het kindje dood is binnengebracht. Vermoedelijk is het kindje onderweg naar de ziekeninrichting komen te overlijden, meldt de PR van het KPS.
De 41-jarige autobestuurder Marvin Z. die ter plaatse werd aangetroffen, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hij verklaarde aan de politie dat hij het jongetje vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg zag oversteken. Hij remde krachtig af, maar Jasier werd toch geraakt. Er is een remspoor van 27 meter waargenomen.
Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst met betrekking tot het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, alwaar de autobestuurder bij de Hulpofficier is voorgeleid.
Het ontzielde lichaamp van Jasier is voor obductie in beslag genomen.
Het dossier zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

BEKIJK OOK
‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’