fbpx
Vijfde verbrandingsoven geopend Brokopondo

GFC NIEUWS- De dorpsgemeenschap in Du Watra, een dorp dichtbij Pokigron, is door de districtscommissaris van Brokopondo Frederik Finisie bij de overdracht van de 5e verbrandingsoven op het hart gedrukt om zorgvuldig daarmee om te gaan.

Daarvoor waren er verbrandingsovens in dit district opengesteld in Brownsweg, Klaaskreek, Brokopondo Centrum en Lebi Dotie.

De districtsvader geeft aan dat de oven zal bijdragen aan een schoner milieu in Du Watra en omgeving. Daarnaast is het van belang dat de vele toeristische plekken die dit district rijk is, schoon blijven. “Een toerist keert graag terug in een schone omgeving”, aldus Finisie.

Een unicum bij deze reeks van openstelling van verbrandingsovens is dat de voorzitter van de Commissie Verbrandingsoven, Boy Guardiola aanwezig was in Du Watra.

Guardiola legt uit dat naast deze 21ste opengestelde verbrandingsoven in Du Watra, er nog 9 resten in de eerste fase. “De president schenkt hiermee ook aandacht aan het woongebied van de binnenlandbewoners”, verduidelijkt hij.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft voor wat betreft de continuïteit van de werkzaamheden bij deze oven, 7 mensen van het dorp getraind. “Zij zijn in staat om de oven operationeel te houden en zijn heel belangrijk in de verdere ontwikkeling van de omgeving”, zegt Guardiola.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…