fbpx

Vijfde editie gedenkwandeling langs Pad van Verzoening

GFC NIEUWS- Op 7 december wordt de vijfde editie gehouden van de gedenkwandeling langs het Pad van Verzoening.

Humphrey Perk lid van de Nationale Commissie van Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld geeft zijn volledige ondersteuning aan deze loop.

Hij zegt dat de loop zeer belangrijk is voor verschillende groepen in de samenleving, waaronder: slachtoffers, nabestaanden, en tegen over elkaar staande groepen. “Voor de algemene vrede en verzoening is het heel belangrijk. Het is een symbolische verzoening tussen groepen. We moeten niet alleen denken aan straf, maar belangrijker is dat ze verzoenen, omdat wij uiteindelijk samen als een natie verder moeten gaan.”

Perk roept Surinamers op om zoveel als mogelijk de verzoeningsgedachte uit te dragen.

Moejinga Aboikoni-Linga, vertegenwoordiger van de Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, staat ook dit keer volledig achter het initiatief dat bedoeld is om Suriname te laten verzoenen. “Alle Surinamers moeten bereid zijn om met elkaar te werken. Wij moeten bereid zijn om te vergeven in het belang van de verdere ontwikkeling van ons geliefd land, Suriname.”

BEKIJK OOK
Aanpak ongelijkheid de voornaamste manier om einde te maken aan Aids

Er zal ook dit jaar langs het Pad van Verzoening een gedenkwandeling worden gemaakt, vanuit het monument van gevallen burgers en gesneuvelde militairen naar het Fort Zeelandia.

Aboikoni-Linga zegt dat er voor Fort Zeelandia als eindbestemming is gekozen, omdat er op 8 december de slachtoffers van de decemberzaak worden herdacht.

Er zullen toespraken worden gehouden door overheidsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van organisaties belast met de loop, slachtoffers en nabestaanden.