Vijf woningen zaterdag afgebrand

Zaterdag zijn er drie woningen afgebrand. De eerste melding werd omstreeks 14.30 uur gedaan op de hoek van de Herman Steinbergstraat en de Richard Voullaire, waarbij 4 woningen in brand stonden. De 4 woningen zijn volledig afgebrand.

Ondanks schroeischade heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar pand no. 47 aan de Herman Steinbergstraat. Naar verluid werden deze woningen door dak- en thuislozen bezet.

De tweede melding betrof een woningbrand aan de Tjandrikapersadweg te Sunny Point, die omstreeks 17.30 uur werd gedaan. Een slachtoffer liep brandwonden op.

Bij aankomst van de brandweer was de woning van ongeveer 6 x 5 meters volledig afgebrand en heeft de brandweer enkel nablussingswerkzaamheden kunnen verrichten.

Het brandadres was volgens de voorlichting van de brandweer moeizaam te bereiken met het voertuig, vanwege laaghangende elektriciteitslijnen en een personenvoertuig dat niet goed geparkeerd was.

De brand is vermoedelijk ontstaan nadat de eigenaar een gascilinder probeerde te koppelen, toen deze vlam vatte en brandwonden opliep. Het slachtoffer is per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het AZP vervoerd.

Omstreeks 22.50 uur werd er wederom melding gedaan van een woningbrand aan de Hannoverlaan. Hierover heeft de brandweer nog geen informatie verstrekt.(GFC)

Overige berichten