fbpx

Vijf verdachten kort na gewelddadige roofoverval Ragoebierstraat aangehouden, deel buit terecht

GFC NIEUWSREDACTIE- Vijf verdachten zijn aangehouden in de zaak van de roofoverval aan de Ragoebierstraat in Paramaribo, Suriname.

Sergunio A. (22), Melvin A. (50), Martin O. (44) en Marvin M. (38) zijn op woensdag 1 en donderdag 2 februari na een de roofoverval aan de Ragoebierstraat door het Regio Bijstand Team Paramaribo en Midden (RBTP & M) en medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten aangehouden.

De vijfde verdachte, de 34-jarige Leroy P. die militair is, werd door de Militaire Politie (MP) in de kraag gevat.

Dit vijftal heeft op 1 februari een geldtransportvoertuig van een goudopkoopbedrijf met zware wapens beschoten, waarna de verdachten er vandoor gingen met grote geldbedragen in US$, Euro’s, SRD en een vuistvuurwapen van het merk FN 57.

De bestuurder en zijn bijrijder die in het geldtransport voertuig zaten waren belast met het vervoeren van het geld, waarbij één ven hen tijdens de beschieting schotverwondingen heeft opgelopen en ter verpleging in het ziekenhuis is opgenomen.

Leden van het RBTP signaleerden het voertuig waarmee de roofoverval is gepleegd diezelfde avond aan de Ming Doelmanstraat.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man die op wegdek viel en werd overreden overlijdt in ziekenhuis

Volgens de bekomen informatie zou de verdachte Melvin het voertuig op het voormeld adres van zijn ouderlijke woning hebben geparkeerd. De verdachte Melvin werd daarbij samen met zijn zoon Sergunio in de boeien geslagen.

Bij een ingesteld onderzoek in de woning werden een klein deel van de buit en een jachtgeweer in de kamer van Sergunio aangetroffen en in beslag genomen. Het jachtgeweer is legaal en blijkt van de vader Melvin te zijn.

Op hun aanwijzing werd vervolgens de verdachte Martin aangehouden en werden er in de woning van deze verdachte eveneens een klein deel van de buit, een riot shotgun, een Fal wapen en drie kogelwerende vesten gevonden en in beslag genomen.

De verdachte Marvin op wiens naam het grijs gelakte voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd staat, kwam in beeld en werd op 2 februari aangehouden.

De vier verdachten Sergunio, Melvin, Martin en Marvin zijn door de politie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.