Vijf verdachten aangehouden in berovingszaak Charlesburgweg

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op 16 januari de 26-jarige chauffeur Mitchel A., Glencio B. (25) en de 25-jarige Lorenso D. aangehouden op verdenking van een beroving.
De beroving werd op donderdag 9 januari gepleegd bij een bedrijf in de Charlesburgweg.
Nog twee andere verdachten: de 29-jarige tipgever Julio Ch. en Caycel W. (36) zijn naderhand door de recherche van Regio Paramaribo in beeld gebracht en aangehouden.
De politie van Geyersvlijt kreeg in de vroege ochtend van 9 januari via het Command Center de melding van de beroving door vijf gemaskerde en gewapende mannen. Daarbij is buitgemaakt een portemonnee inhoudende SRD 180, een mobiele telefoon en belangrijke documenten van het slachtoffer.
Een ander slachtoffer heeft slagen op zijn hoofd moeten incasseren. Een andere medewerker van het bedrijf die opmerkte dat de twee medewerkers werden aangevallen, kon nog net de roldeur dichtdoen.
Op camerabeelden werd de auto die bij de roofoverval is gebruikt in beeld gebracht. Deze werd gelokaliseerd door het RBTP, waarbij de chauffeur kon worden aangehouden.
De twee mede-inzittenden Glencio en Lorenso zijn ook aangehouden en overgebracht naar het bureau en hangende het onderzoek ingesloten.
Het verder onderzoek is overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo die Julio en Caycel in beeld bracht en aanhield.
De tipgever Julio heeft tijdens zijn verhoor verklaard dat zijn werkgever hem met ontslag stuurde, ondanks hij een doktersattest had overlegd voor zijn afwezigheid gedurende vier dagen. Dat was reden voor hem om in te stemmen met de rovers die hem eerder hadden benaderd om zijn baas te beroven.
De rovers moesten uitkijken naar een kleine kluis in het magazijn. Echter zijn de verdachten tijdens hun daad gehinderd, doordat de medewerker de roldeur op tijd kon dichtdoen.
De recherche van Paramaribo onderzoekt deze zaak verder.

Overige berichten