Vijf penitentiaire ambtenaren opgesloten voor dood ontvluchte gedetineerde

Vijf penitentiaire ambtenaren, die te werk zijn gesteld te Hazard in het district Nickerie, zijn op zondag 31 maart aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld.

De ambtenaren worden ervan verdacht de ontvluchte gedetineerde Giovanni Dion Griffith te hebben mishandeld na zijn weder aanhouding.

De politie kreeg de melding dat Griffith dood was binnengebracht op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis te Nickerie.

Rechercheurs van Nickerie en rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten van Paramaribo begonnen terstond met een onderzoek, nadat gebleken was dat het ontzielde lichaam van Griffith sporen van geweld vertoonde.

Uit het onderzoek tot nu toe is komen vast te staan dat de gedetineerde Griffith op zondag 24 maart was ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard. Hij werd opgespoord door de penitentiaire ambtenaren van Hazard en het lukte hen om hem dezelfde dag aan te houden en wederom op te nemen in de sterkte van het huis van bewaring.

De penitentiaire ambtenaren zijn hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.