fbpx
Vijf onjuiste ‘feiten’ over het coronavirus

GFC NIEUWS- De laatste weken doet er veel informatie over het coronavirus de ronde, maar niet alles daarvan is correct.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een website gelanceerd waarop foute beweringen rechtgezet worden.

Het coronavirus kan niet overleven in warme gebieden

Fout: De WHO meldt dat volgens de huidige wetenschappelijk informatie het coronavirus overgedragen kan worden in elke regio. Dat betekent dat ook mensen in warme en vochtige landen niet immuun zijn.

Het coronavirus sterft bij koude temperaturen

Fout: De temperatuur in het menselijke lichaam bedraagt in principe tussen de 36,5 en 37 graden Celsius, los van de buitentemperatuur of de weersomstandigheden. Er is daarom geen reden om te geloven dat de koude het coronavirus of een andere ziekte kan stoppen.

Handdrogers doden het coronavirus

Fout: Handdrogers helpen niet om de verspreiding van 2019-nCoV tegen te gaan. Wat wel helpt, is je handen regelmatig wassen met een alcoholische handgel of zeep en water. Droog je handen daarna af met een papieren doekje.

Het virus kan overgedragen worden via muggenbeten

Fout: Het coronavirus is een virus dat zich nestelt in de luchtwegen en verspreidt zich vooral via contact et druppels uit de luchtwegen, bijvoorbeeld wanneer een besmet persoon hoest of niest. Het kan ook overgedragen worden via speekseldruppels. Er is voorlopig nog geen enkel bewijs dat muggen de ziekte kunnen dragen en mensen kunnen besmetten.

Ultraviolette, desinfecterende lampen doden het virus

Fout: De WHO raadt af om ultraviolette, desinfecterende lampen te gebruiken om je handen proper te maken. De straling kan een geïrriteerde huid veroorzaken.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…