fbpx

Vijf nieuwe leden toegelaten tot DNA

GFC NIEUWS- Vijf vacante posten in De Nationale Assemblee (DNA) zijn vandaag, vrijdag 7 augustus, ingevuld.
De nieuwe parlementariërs die door opschuiving zijn beëdigd en toegelaten, zijn:
– Ronny Aloema (VHP) voor het kiesdistrict Paramaribo.
– Fogatie Aserie (ABOP) voor het kiesdistrict Brokopondo.
– Henk Aviankoi (VHP) voor het kiesdistrict Wanica.
– Vishwadath Ramsukul (VHP) voor het kiesdistrict Paramaribo en
– Genevievre Jordan (ABOP) voor het kiesdistrict Marowijne.
Versterking parlement
De nieuwe assembleeleden zijn door voorzitter Marinus Bee verwelkomd in het hoogste orgaan van staat. “Ongetwijfeld zal dit voor u een mooi moment zijn in uw politieke carrière. Uw toelating betekent versterking van het parlement, maar meer nog versterking voor de fracties waar u deel van zult uitmaken. U bent allen nieuwkomers in dit politiek huis en als ik het goed heb zijn wij doorgewinterde parlementariërs nu in de minderheid,” zegt voorzitter Bee. Volgens de assembleevoorzitter is de opmerking dat dit parlement jong is, in ieder geval terecht. “Maar dit gegeven maakt de uitdaging nog aantrekkelijker om ons harder in te zetten in het belang van land en volk.” Verder heeft Bee aangegeven uit te kijken naar een productieve en constructieve werkrelatie.
Ook de fractieleiders van de VHP, ABOP, NPS, BEP en Jennifer Vreedzaam namens de NDP hebben een welkomstwoord uitgesproken.
President Chan Santokhi zegt dat het niet alleen gaat om vijf jonge parlementariërs, die het parlement zullen verrijken met hun aanwezigheid, wijsheid en kennis. “Wij investeren in de politiek en in jonge mensen. Zij zullen van ons overnemen. Dit is nodig in de politiek en in het parlement, zodat ze kunnen groeien naar top politieke verantwoordelijkheid,” zei de regeringsleider.
Als boodschap heeft het staatshoofd de nieuwe leden meegegeven: “U bent vandaag toegelaten, dat u een eed heeft afgelegd en conform de eed zult moeten werken. Daarop zal u vanuit de samenleving gecontroleerd worden.”
In DNA moet nog de plek van gewezen assembleelid André Misiekaba worden ingevuld door Tachana Loche. Zij wordt op een later tijdstip toegelaten.

BEKIJK OOK
Salaris keurmeesters LVV wordt verhoogd