fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Vijf juryleden SBWB naar Guyana voor judges training

De juryleden Marciano Dasai, Margaretha Vreden, Robert Haakmat, Benito Resida en Rayburn Haynes van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) vertrekken naar Guyana voor deelname aan een CAC/IFBB judges training. Deze training wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 juli in Georgetown.

De training zal verzorgd worden door CAC/IFBB judge Errol Williams uit Antigua. Williams is voorzitter van het jurykorps van de “Central American & Caribbean Bodybuilding Federation” (CACBBF). De training bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Bij het praktisch gedeelte, dat tijdens de Guyanese Bodybuilding kampioenschappen gehouden wordt op zondag 15 juli, zullen onze juryleden fungeren als schaduw judges. Op die manier wordt het theoretische in de praktijk toegepast. Aan het eind van de training ontvangen de deelnemers een CAC/IFBB-certificaat.

Vanuit de juryleden, atleten, gymowners maar ook het bestuur is al geruime tijd het verlangen en de behoefte naar een “Judge upgrading” kenbaar gemaakt. Het vorig bestuur onder leiding van Winston Wielson heeft in de afgelopen maanden enorme inspanningen gepleegd om een “judges upgrading” in Suriname te doen verzorgen. Vanwege uiteenlopende redenen buiten de invloedssfeer van de SBWB om, kwam dit helaas niet van de grond.

OOK INTERESSANT
Unieke neolithische vindplaats wordt ontdekt in de Penza-regio

De SBWB is bijzonder verheugd over het feit dat uit het bestaande jury korps 5 juryleden deze unieke gelegenheid aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen.

Na terugkomst uit Guyana zal dit 5-tal de opgedane kennis en ervaring delen met de overige juryleden.

De Bond zal op een nader te bepalen datum een seminar organiseren bestemd voor juryleden, atleten en gymowners.

De judges keren maandag 16 juli terug naar Suriname.(GFC)