fbpx
Vijf coördinerende poliklinieken MZ

GFC NIEUWS- Vanwege de Covid-19 uitdaging, vinden veldbezoeken van de Medische Zending (MZ) nu op een laag pitje plaats.

Voor het Marowijne- en Lawagebied blijft vanuit vijf coördinerende poliklinieken de zorg gegarandeerd voor de spoedeisende gevallen, het moeder-en-kind-zorggedeelte en patiënten met chronische problemen.

“Deze poliklinieken hebben als rol het medische gebeuren te ondersteunen in dat gebied. Covid-19 gevallen zullen daar worden opgevangen, gescreend en indien nodig getransporteerd naar de stad. Daarnaast zijn deze klinieken ook voor het ondersteunen van thuisquarantaine of dorpsquarantaine. In het binnenland zijn dit de mogelijkheden”, zei Herman Jintie, algemeen Directeur Medische Zending, tijdens de Covid-19 persconferentie.

Het is mogelijk dat hele dorpen in quarantaine zullen worden geplaatst indien er contact is geweest met een Covid-19 positieve persoon, zei Jintie.

Medische zorg en informatie worden normaal verstrekt. Jintie: “Als je je medicijnen nodig hebt, neem contact op met de poli. We zijn er voor u. Want we willen dat u gezond blijft.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…