Vijf coördinerende poliklinieken MZ

GFC NIEUWS- Vanwege de Covid-19 uitdaging, vinden veldbezoeken van de Medische Zending (MZ) nu op een laag pitje plaats.
Voor het Marowijne- en Lawagebied blijft vanuit vijf coördinerende poliklinieken de zorg gegarandeerd voor de spoedeisende gevallen, het moeder-en-kind-zorggedeelte en patiënten met chronische problemen.
“Deze poliklinieken hebben als rol het medische gebeuren te ondersteunen in dat gebied. Covid-19 gevallen zullen daar worden opgevangen, gescreend en indien nodig getransporteerd naar de stad. Daarnaast zijn deze klinieken ook voor het ondersteunen van thuisquarantaine of dorpsquarantaine. In het binnenland zijn dit de mogelijkheden”, zei Herman Jintie, algemeen Directeur Medische Zending, tijdens de Covid-19 persconferentie.
Het is mogelijk dat hele dorpen in quarantaine zullen worden geplaatst indien er contact is geweest met een Covid-19 positieve persoon, zei Jintie.
Medische zorg en informatie worden normaal verstrekt. Jintie: “Als je je medicijnen nodig hebt, neem contact op met de poli. We zijn er voor u. Want we willen dat u gezond blijft.”

Overige berichten