fbpx

Vierde Internationale Dag van de Yoga groots herdacht

Vanochtend werd in de Kamer van Koophandel en Fabrieken de Internationale Dag van de Yoga herdacht. Voor het eerst in de geschiedenis deden twee staatshoofden mee. President Desire Bouterse en president Ram Nath Kovind waren samen met vicepresident Ashwin Adhin aanwezig. De yoga-oefeningen werden geleid door Dr. Swami Bharat Bhushan, die speciaal hiervoor naar Suriname is afgereisd.

“Your country and your hospitality have been both charming and calming”, beschrijft president Kovind het welkom en kort verblijf in Suriname. Hij zei het een hele eer te vinden samen met de president en de vice president van Suriname deel te mogen nemen aan deze yoga activiteit.

Volgens de president zijn vrienden die samen yoga doen echte vrienden en zullen die altijd vrienden blijven. De regeringsleider geeft aan dat de ‘soft power’ van India door yoga tot uiting komt; in alle hoeken van de wereld heeft het de liefde en genegenheid van mensen gewonnen.

De president legt uit dat yoga de harmonie tussen de mens en de natuur bevorderd, een gevoel dat Surinamers wellicht zullen herkennen. Tijdens het bezoek van India aan Suriname is overeengekomen samen te werken op het gebied van Ayurveda en traditionele medicijnen.

Het is de vierde keer dat de Internationale Dag van De Yoga in Suriname wordt gehouden. Ook president Bouterse onderstreept het nut van meditatie en noemde het bijzonder dat niet alleen mensen van Indiaase afkomst aan yoga doen, maar mensen van verschillende afkomsten.

De president van India zei bij vertrek naar zijn land de vele herinneringen te zullen koesteren, maar vooral het voorrecht om samen met de president en de vice president van Suriname yoga te mogen beoefenen zal hij nooit vergeten. Na dit evenement te hebben bijgewoond trok de delegatie naar het Indian Cultural Centre die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het promoten van yoga ‘as a way of life’.(GFC)