Vierde internationaal seminar voor vrede in Cuba

Het vierde Internationaal Seminar voor Vrede en Eliminatie van Militaire Bases wordt in november 2015 in Cuba gevierd. Dit seminar is bedoeld om het Interferentiebeleid aan de kaak te stellen van de wereldmachten die proberen om militaire bases in alle continenten te verspreiden.

Het seminar wordt gehouden in de provincie Guantanamo, waar al meer dan honderd jaar een illegale 117 vierkante kilometer militaire basis, staat in een persbericht van de Global Peace Council, the Cuban Movement for Peace and Sovereignty of the People en The Cuban Institute of Friendship of the People. Gesteld wordt dat deze militaire basis vandaag de dag één van de meest brutale en angstaanjagende centra is op aarde, waar er martelingen plaatsvinden.

Deze vergadering zal een uitstekende gelegenheid zijn om de eenheid van de internationale strijd voor het tegengaan van onwettige militaire bases, die het volk zijn opgedrongen, te vergroten. Degenen die een verklaring willen afleggen in de werkcommissies van het programma krijgen daar 10 minuten de ruimte voor.

Overige berichten