fbpx
Vierde achtereenvolgende bewustwordingsweek over verantwoord gebruik pesticide

GFC NIEUWS- Het ministerie van LVV is dinsdag voor de vierde achtereenvolgende keer met de pesticide bewustwordingsweek gestart.

In het geheel Caribisch gebied wordt deze week extra aandacht besteed aan pesticiden beheer.

Het thema dit jaar is “Verhogen van bewustwording en opbouw van kennis voor een gezonde natie, via duurzame ketenbeheer van pesticiden en het promoten van alternatieven”.

De drie voorgaande jaren werd rechtstreeks met de man van de straat gecommuniceerd. Dit jaar is er voor gekozen om bestuursambtenaren ook de kennis van verantwoord pesticiden gebruik bij te brengen, zodat bij het opstellen van beleid over de productie binnen hun regio, er degelijk rekening wordt gehouden met het eerder aangehaalde.

De kick-off was succesvol bij het districtscommissariaat van Commewijne te Nieuw Amsterdam waar in samenwerking met de ressortleider van LVV de infosessie is gepresenteerd aan bestuursambtenaren, LVV-medewerkers en voorzitters van de ressortsraadsleden.

Vandaag wordden het districtscommissariaat te Lelydorp, LVV Lelydorp en brandweer Lelydorp aangedaan.

Donderdag staat het commissariaat Zuid-West op het programma en vrijdag het commissariaat in Nickerie.

Maandag wordt het voortgezet met het commissariaat Coronie en voor dinsdag en woensdag zijn er tentatieve afspraken gemaakt.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…