fbpx

Vierde achtereenvolgende bewustwordingsweek over verantwoord gebruik pesticide

GFC NIEUWS- Het ministerie van LVV is dinsdag voor de vierde achtereenvolgende keer met de pesticide bewustwordingsweek gestart.

In het geheel Caribisch gebied wordt deze week extra aandacht besteed aan pesticiden beheer.

Het thema dit jaar is “Verhogen van bewustwording en opbouw van kennis voor een gezonde natie, via duurzame ketenbeheer van pesticiden en het promoten van alternatieven”.

De drie voorgaande jaren werd rechtstreeks met de man van de straat gecommuniceerd. Dit jaar is er voor gekozen om bestuursambtenaren ook de kennis van verantwoord pesticiden gebruik bij te brengen, zodat bij het opstellen van beleid over de productie binnen hun regio, er degelijk rekening wordt gehouden met het eerder aangehaalde.

BEKIJK OOK
BBS'er veroorzaakt aanrijding en slaat op de vlucht, wordt ontwapend door omstanders

De kick-off was succesvol bij het districtscommissariaat van Commewijne te Nieuw Amsterdam waar in samenwerking met de ressortleider van LVV de infosessie is gepresenteerd aan bestuursambtenaren, LVV-medewerkers en voorzitters van de ressortsraadsleden.

Vandaag wordden het districtscommissariaat te Lelydorp, LVV Lelydorp en brandweer Lelydorp aangedaan.

Donderdag staat het commissariaat Zuid-West op het programma en vrijdag het commissariaat in Nickerie.

Maandag wordt het voortgezet met het commissariaat Coronie en voor dinsdag en woensdag zijn er tentatieve afspraken gemaakt.