Vier vrouwen slachtoffer oplichting en seksueel misbruik

De 46-jarige Marlon B. is ingesloten voor oplichting en seksueel misbruik van vier vrouwen die in afzonderlijke gevallen slachtoffers zijn geworden van zijn praktijken. Zij deden aangifte tegen hem.

Marlon heeft volgens een verklaring van de slachtoffers dezelfde werkwijze toegepast om hen te kunnen benadelen. Zij werden benaderd door Marlon onder het mom dat hij uit Nederland komt, dat hij Suriname niet zo goed kent en op zoek is naar een bepaalde plek.

Bij al de gevallen boden de vrouwen de zogenaamde buitenlander hulp aan. Zij stapten in het voertuig waarin Marlon zich verplaatste om aanwijzingen te geven over de gezochte plek.

Onderweg deed de verdachte alsof hij wat moest kopen maar niet over SRD beschikte, aangezien hij nog moest wisselen. De dames hebben hem geldbedragen moeten voorschieten. Marlon stapte uit het voertuig, deed de inkopen en nam korte tijd daarna weer plaats achter het stuur.

Na de inkopen, reed hij zonder afstemming met de vrouwen regelrecht naar een pension met de bedoeling seks te bedrijven. Drie van hen is het gelukt hieraan te ontkomen, terwijl hij een met geweld heeft misbruikt.

Na de aangifte werd het voertuig van de man gesignaleerd. Het voertuig werd op dat moment bestuurd door een vrouw. Onderzoek wees uit dat het om de partner van de verdachte ging. Marlon meldde zich op 12 januari op het politiebureau aan en werd direct aangehouden.

De slachtoffers hebben hem positief herkend. Naderhand wees het onderzoek uit dat Marlon eerder in aanraking met de Justitie is geweest voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Marlon in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat er meerdere slachtoffers zijn. Deze worden opgeroepen alsnog contact te maken met de politie van ressort Centrum voor het doen van aangifte.(GFC)

Overige berichten