fbpx
Vier vermoedelijke gevallen COVID-19 negatief getest

GFC NIEUWS- Vier personen met vermoedelijk het coronavirus die waren geïsoleerd, zijn negatief getest op COVID-19.

Tot nu toe zij er geen geregistreerde gevallen van COVID-19 in Suriname. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Het eerste geval ging om een moeder en een kind die een reis geschiedenis van Frans-Guyana hadden. Het kind vertoonde symptomen en koorts. Er werd een swab-test afgenomen en de protocollen voor isolatie werden ingezet.

De tweede patiënt had ook een reis geschiedenis uit Frans-Guyana, hoge koorts en ademhalingsproblemen. Ook van hem werd de swab test afgenomen en hij werd geïsoleerd te Albina.

Het derde geval ging om een kindje dat naar Sint Laurent is geweest. Ook bij haar werden alle protocollen in acht genomen.

De vierde patiënt had ook een reisgeschiedenis van Frans-Guyana en vertoonde griepachtige symptomen met koorts.

In alle gevallen werd volgens de protocollen van Standaard Operationele Procedures (SOP) gehandeld. Alle cases zijn negatief getest op COVID-19.

Inmiddels heeft de regering gezorgd voor gezamenlijke patrouille (Suriname- Frans- Guyana/ Frankrijk) op de Marowijnerivier met het doel het personenverkeer in de gaten te houden. Ook worden er Road Blocks gehouden door de Politie en de Militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer worden gescreend. Daarnaast zijn gerichte informatiesessies met alle relevante stakeholders opgevoerd. Bij alle grenzen geldt een 100 % grenscontrole.

Het ministerie vraagt de gemeenschap om geen paniek te zaaien. Het verspreiden van valse berichten, geschreven of ingesproken, zullen niet ongestraft blijven. Valse berichten die door zorgverleners verspreid worden, zullen zwaarder afgestraft worden. De gemeenschap wordt gevraagd om alert te zijn en de richtlijnen in acht te nemen.

Enkele preventieve maatregelen die u zelf kunt treffen, zijn: vaak handen wassen, contact vermijden met personen die griepachtige symptomen vertonen alsook zieke veestapels en wilde dieren. Bij het hoesten en niezen liever wegwerp tissues te gebruiken en deze gelijk in de afvalbak wegdoen. Hoest en nies in de boeg van de elleboog, indien er geen tissue beschikbaar is. Was uw handen met zeep en water of gebruik een hand desinfecterend middel op alcoholbasis. Volg nauwlettend de nieuwsberichten van officiële kanalen.

Indien er sprake is van koorts, kortademigheid, hoest en andere longproblemen of u hebt recent een van de risicogebieden bezocht, belt u gelijk naar de hotline van het BOG op 178.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…